Wat is whey proteïne?

Als je regelmatig in de sportschool komt, heb je er vast wel eens van gehoord: whey proteine. Maar wat is het nou eigenlijk, wanneer gebruik je het en hoe kun je het nou echt lekker maken? Nutrirol legt het je graag uit.

 

Whey is een restproduct dat overblijft na de productie van kaas. Vroeger werd de whey gewoon weggegooid omdat men ten onrechte dacht dat het geen voedingswaarde waarde had. Maar, wat blijkt? Whey is een uitstekende bron van eiwitten en heeft een hoge biologische waarde. Dit betekent dat het lichaam het eiwit zeer efficiënt kan gebruiken om te herstellen na het sporten.

Tijdens het productieproces wordt het vocht uit de whey gehaald. Wat overblijft is hoogwaardig whey poeder (ook wel eiwitpoeder genoemd).

 

Wanneer gebruik je whey?

Als sporter is het belangrijk om na je training eiwitten tot je te nemen. Waarom? Tijdens het sporten treedt beschadiging op aan het spierweefsel. Om hiervan te herstellen heb je eiwitten nodig. Dit kan in de vorm van een bakje kwark maar ook door bijvoorbeeld een eiwitshake of whey-shake. Voor duursporters is het eiwit nodig om goed te herstellen en ook krachtsporters gebruiken extra eiwitten (vaak in de vorm van whey) om extra spierweefsel op te bouwen.

 

Zijn die extra eiwitten nodig?

Het is niet voor iedereen nodig om een eiwitshake te nemen na het sporten.  Wanneer je zelf voldoende eiwitten eet en maar af en toe sport, is het waarschijnlijk niet nodig.

Eiwitten zitten bijvoorbeeld in vlees, vis, kwark en eieren natuurlijk 😉 Twijfel je, kijk dan op deze handige A-Z lijst met eiwitrijke voeding van Fitness Magazine. Sport je nou heel intensief en heb je geen zin in een droge cracker met een plakje kipfilet na een lange training, maar wel in een drankje, dan komt een whey shake goed van pas.

 

vanilla whey
Vanille is een smaakstof afkomstig uit de vruchten van de klimorchidee van het geslacht Vanilla. De kern van de stokjes bevat de vanillezaadjes, die de lekkere smaak aan de whey proteïne geven

 

En hoe gebruik je Whey precies?

Whey komt vrijwel altijd in poedervorm, en zo kun je het ook krijgen bij Nutrirol: in de smaak vanille. Het is heel gemakkelijk in het gebruik: je doet de vanille whey proteïne in een speciale shakebeker (een die je af kunt sluiten), voegt er water aan toe, schudt een paar keer flink en je drinkt het op. Makkelijker kan haast niet!

 

Vind je een vanilledrankje een beetje saai, dan kun je er ook nog allerlei andere dingen mee. In het volgende blog delen we makkelijke recepten met vanilla whey.

 

Wil jij Nutrirol’s Whey Eiwit proberen?

Wanneer je nu een Nutrirol bestelt,  krijg jij voorraad voor 28 dagen whey poeder in de smaak vanille t.w.v. 28 euro gratis*.  Een Nutrirol wordt voor jou op maat samengesteld wanneer je de vragenlijst invult. Je kunt ook een standaard sportrol uitproberen. Ben jij een professional in fitness & health? Klik dan hier voor het aanbod.

* Actie geldig bij bestellingen tot en met 15 november 2017, of zolang de voorraad strekt.

Gratis Vanilla Whey

Over Nutrirol

De Nutrirol is een maandverpakking met handige zakjes voedingssupplementen verpakt per innamemoment. Wat de Nutrirol bijzonder maakt is de inhoud ervan wordt  afgestemd op jouw levensstijl en dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.