Weer je tegen de invloeden van minder licht

De maanden met de R erin zijn weer aangebroken, het is herfst. Langzaam worden de dagen donkerder, kouder en korter. De luchtige zomerkleding wordt ingeruild voor een dikke trui en warme sokken, en die lichte salade voor een lekkere stamppot. De laatste tijd heb je wat meer moeite met wakker worden en opstaan, door gebrek aan licht en het ingaan van de wintertijd. Voor je het weet laat je verstek gaan bij de sportschool en tijdens het vallen van de blaadjes merk je dat je steeds verder je herfstdip induikt. Daar moet je je tegen weren!

 

Herfstdip
Zonlicht is van invloed op jouw weerstand en gevoel

 

De invloed van minder licht op jouw lichaam

Als het weer omslaat wordt het tijd je weerstand te boosten. Vitamine D speelt hierin een belangrijke rol. Onder invloed van zonlicht wordt vitamine D door het lichaam zelf aangemaakt. Maar helaas is in Nederland tijdens de herfstperiode het zonlicht ver te zoeken.

 

Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. … Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam kan onder invloed van zonlicht in de huid vitamine D zelf aanmaken

Door een gebrek aan bepaalde vitaminen en mineralen gaat je weerstand langzaam omlaag. Je wordt minder actief en dat laat de weegschaal ook zien. Het wordt dan lastig om uit die vicieuze cirkel te klauteren en jezelf te motiveren als je moe, lusteloos en misschien zelfs neerslachtig bent. Een herfstdip. Om hopeloos van te worden…

 

Aan de slag: kom in die positieve flow!

Draai het eens om; je moet zelf die eerste stap zetten om in een positieve flow te komen. Om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitaminen te komen, is het heel waardevol om je tekorten met de juiste supplementen aan te vullen, waardoor je weer energie krijgt om door te pakken.

Door regelmatig te sporten komt het gelukshormoon endorfine in het lichaam vrij en kom je beter in je vel te zitten. Bring the action!

Alles valt en staat met een goede flow, en wij van Nutrirol weten als geen ander welke supplementen ideaal zijn om je fit te voelen, ook tijdens de herfst.

 

Welke supplementen uit ons assortiment zijn ideaal in de herfst?

 • VitamineD
 • Glucosamine
 • Vitamine C
 • B12
 • L Glutamine
 • Omega 3

Tip: pompoensoep wordt nog lekkerder als je de pompoen eerst in de oven roostert. Dat kan gewoon met schil. Wel zo handig!

weerstand
Pompoensoep, daar voel je je meteen beter door!

Gezond de herfst door met deze 5 tips

Hoe fijn is het als je weer bruist van energie en juist lekker kunt genieten van deze mooie, kleurrijke jaargetijde? Met deze 5 ‘Gezond de herfst door’ tips gaat dat zeker lukken:

 1. Vertroetel jezelf af en toe een beetje met gezond comfort food, een heerlijke pompoensoep bijvoorbeeld. Pompoen bevat het stofje tryptofaan, welke een krachtige bestrijder van een depressie is. 
 2. Slaap genoeg, in de maanden met de R heeft het lichaam meer Rust nodig, dus ga op tijd naar bed en neem die powernap. 
 3. Beweeg! Ook al is het buiten koud, ga dan toch lekker naar buiten voor verse zuurstof en wat zonlicht. Maak een mooie wandeling en realiseer je dat je door een matig intensieve beweging endorfine aanmaakt, waardoor je je beter gaat voelen.
  Extra tip: stel voor de herfst- en winterperiode nieuwe doelen. 
 4. Positieve mind-set, je wilt toch immers de gezondste en gelukkigste versie van jezelf zijn? 
 5. Vul je gezonde voedingspatroon aan met de juiste supplementen

 

Vul de Nutrirol vragenlijst in voor persoonlijk advies

Wil je weten welke specifieke supplementen jouw immuunsysteem kunnen boosten tijdens de Herfst? Ga naar de site van Nutrirol en vul de vragenlijst in. Daarna ontvang je het voor jou op maat gemaakte deskundige advies.