Misschien heb je een magnesiumtekort!

Wist je dat magnesium het ‘anti-stressmineraal’ wordt genoemd? Het is bij veel lichaamsprocessen betrokken. Wanneer je niet genoeg magnesium binnenkrijgt, merk je dit snel: je kunt spierkramp krijgen tijdens of na het sporten of migraine-klachten. Sommige mensen voelen zich prikkelbaar of nerveus, om maar een paar effecten op te noemen van een magnesium defect. Daarom is het zo belangrijk dat je voeding voldoende magnesium bevat.

Er is niets vervelender wanneer je lekker aan het sporten bent, dan een stekende kramp die ineens in je been schiet. Je kunt geen stap meer zetten en het doet pijn wanneer je je been beweegt. Ook ouderen hebben vaak last van beenkrampen, in de nachtelijke uren. Dit kan een teken zijn van een magnesiumtekort.

magnesiumtekort
Nachtelijke beenkrampen kunnen wijzen op een magnesiumtekort.

 

Wat is magnesium, waar zit het in, wat doet het, en hoe gebruik je magnesium bij kramp?

Magnesium is een mineraal waar veel heilzame werkingen aan worden toegedicht. Magnesium verhoogt de ATP-spiegels (adenosine trifosfaat). Dit klinkt ingewikkeld, maar het zorgt ervoor dat het je uithoudingsvermogen, spiersamentrekking en ontspanning van de spieren verbetert. Met als gevolg: minder kans op – of afname van – kramp.

Voldoende magnesium binnen krijgen is voor veel meer processen belangrijk:

  • Het moedigt hydratatie in het lichaam aan;
  • Het helpt maagzuur te neutraliseren;
  • Het helpt bij de opbouw van botten en tanden;
  • Het voorkomt symptomen die samenhangen met indigestie;

En, magnesium is essentieel voor het normaal functioneren van cellen, zenuwen, botten en spieren. Wil jij dus lekker kunnen sporten of kunnen doorslapen zonder kramp, let er dan eens extra op of je wel voldoende magnesium binnen krijgt.

magnesium
Magnesium geldt als een natuurlijk middel voor ontspanning

Magnesium, de natuurlijke ontspanner

Waarom wordt magnesium het ‘anti-stressmineraal’ genoemd? Hoe meer je last hebt van stress, hoe meer magnesium je verbruikt. Hoe lager het magnesiumniveau in je lichaam is, hoe meer stress je ervaart. Een vicieuze cirkel. Een paar effecten van te weinig magnesium: nervositeit, hoge bloeddruk, duizeligheid, overgevoeligheid voor lawaai en licht, hyperventilatie, verhoogd cholesterol, het trillen van je oogleden en slaapstoornissen.

Hoe krijg je voldoende magnesium binnen?

Het is dus van belang om voldoende magnesium binnen te krijgen. Maar hoe doe je dat? Dit kan bijvoorbeeld uit voeding. Maar, het Westerse dieet bevat ongeveer 200 mg magnesium per dag, dit terwijl er in Nederland 300-350 mg magnesium per dag aangeraden wordt voor volwassenen.

magnesiumtekort
Magnesium haal je ook uit je voeding.

Wil je magnesium uit voeding halen, dan kan dat bijvoorbeeld uit noten, bonen, roggebrood, spinazie en makreel, maar zoals we al zeiden: het gemiddelde Westerse dieet bevat ongeveer 200 mg magnesium per dag. Dat is niet voldoende. En dat is waar Nutrirol om de hoek komt kijken.

Supplementen tegen magnesiumtekort

Als je voor elk tekort een supplement moet nemen, heb je je voorraadkast in no-time volstaan met potten met supplementen. Nutrirol gaat dat tegen door een ‘klein pakketje naar je op te sturen met daarin je dagelijkse dosering mineralen, vitaminen etc. Geen gedoe meer potten en zakjes in de keukenla. Ook wanneer je op vakantie gaat kun je afscheurbare zakjes van Nutrirol meenemen. Voor elke dag een zakje!

Via onze site kun je heel makkelijk een pakket aanvragen. Op basis van jouw levensstijl en de door jou gestelde doelen gaat ons team van voedingsdeskundigen aan de slag om voor jou de ideale dosering supplementen samen te stellen. Nooit meer kramp tijdens het sporten!

Dus, merk jij dat je trillende oogleden hebt, dat je spierkramp krijgt tijdens of na het sporten, dat je ’s nachts wakker schrikt door krampen in je been? Dan kan het best zo zijn dat jij een magnesiumtekort hebt. En wil jij ’s nachts gewoon doorslapen én overdag lekker kunnen sporten zonder dat je wordt tegengehouden door je eigen lichaam? Neem dan zeker contact met ons op om jouw Nutrirol samen te stellen.