Vitaal blijven, ongeacht je leeftijd

Dankzij de geavanceerde gezondheidszorg worden we allemaal steeds ouder. Volgens het CBS is de gemiddelde levensverwachting de afgelopen 57 jaar toegenomen met 8,5 jaar. Doordat we steeds ouder worden, kunnen we ook steeds later met pensioen. Daar waar voorheen de pensioengerechtigde leeftijd 65 jaar was, gaat deze leeftijd volgens jaar, in 2018, omhoog naar 66 en naar verwachting in 2021 naar 67 jaar.

Als je met pensioen gaat verandert je hele leven. Voorheen ‘moest’ je van alles, nu heb je eindelijk meer tijd voor je hobby of kun je die wereldreis maken.

nutrirol
Genieten van je pensioen met Nutrirol


Maar je wil wel vitaal blijven en energie hebben om dingen te blijven ondernemen. Hoe doe je dat?

 

4 stappen voor een vitaal, fit en gezonde ‘oude dag’

Stap 1 Beweging

Zorg ervoor dat je elke dag minimaal 30 minuten actief bent. Doe bijvoorbeeld boodschappen op de fiets of te voet. In veel steden zijn ook ‘fitnesstuinen’, waar je buiten kunt fitnessen.

Stap 2 Gebalanceerde  voeding
Het lichaam heeft minder energie en dus voeding nodig  naarmate we ouder worden. Probeer ‘ loze’ calorieën zoals alcohol, frisdrank en snacks zo veel mogelijk te vermijden.
Het advies van het Voedingscentrum luidt om zoveel mogelijk groenten, fruit en volkorenproducten te eten. Hierdoor bevorder je de stoelgang en wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner.

Stap 3 Leef sociaal en met een doel
Mensen met goede en gezonde relaties leven langer en zijn over het algemeen gelukkiger. Dat kan een partner, familie of een goede vriend(in) zijn. Zorg daarnaast dat je iets hebt om voor te leven, een hobby of het verzorgen van je hond. Uit onderzoek blijkt dat zingeving helpt gezond ouder te worden.

Stap 4 Supplementen
Het assortiment van Nutrirol is heel uitgebreid. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mankementen, zeker als je ouder wordt: de een heeft last van de gewrichten, de ander een hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol. Daarom is het belangrijk dat speciaal voor jou een juiste combinatie van supplementen wordt samengesteld.


Nutrirol heeft voor jou alvast 5 supplementen gekozen die het gezond ouder worden ondersteunen.

Nutrirol
Handig verpakt!

  

Onze 5 beste supplementen om vitaal te blijven

  1. Borage Oil/Starflower oil 500mg, vermindert de pijn en stijfheid in gewrichten, ondersteunt een gezonde huid. Zorgt voor gezond haar en sterke nagels.
  2. Co Q 10 100mg; helpt de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen. Ondersteunt de gezondheid van het hart.
  3. Glucosamine Sulphate 2KCL; houdt botten flexibel en versnelt het proces van kraakbeen vernieuwing. Zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en houdt het lichaam in conditie.Helpt om pijnlijke gewrichten, stijfheid, osteoartritis, reumatoïde artritis en gewrichtsletsels te verlichten.
  4. Vitamine B12; ook bekend als cyanocobalamine, kan helpen om het centrale zenuwstelsel te handhaven en helpen bij de vorming van rode bloedcellen. Het helpt het lichaam gezond oud te worden.
  5. Multivitamins; Multi-inzetbaar supplement. Helpt bij het verstevigen van de botten, zorgt voor een sterker immuunsysteem, verbetert de kwaliteit van huid, ogen en haren. Bevat essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft en niet mag ontbreken in een evenwichtig voedingspatroon.

Hoe helpt Nutrirol bij fitheid en vitaliteit?

Op de website van Nutrirol vul je de uitgebreide vragenlijst in. Daarna ontvang een mail met het advies over een speciaal voor jou samengestelde rol. Deze plaats je daarna als bestelling.
Je stelt dus zelf je Nutrirol samen en kunt ervoor kiezen om te worden bijgestaan door het team van voedingsdeskundigen, personal trainers en diëtisten.

Wat je krijgt zijn overzichtelijke, per stuk verpakte, luchtdichte zakjes met hierin de supplementen, afhankelijk van de grote, netjes geleverd in het daarvoor bestemde doosje. Afgemeten op dag en tijdstip van inname, dat zorgt voor een overzichtelijk gebruik. Nooit meer gedoe met grote potten, exact afgemeten hoeveelheden en onhandige pillendoosjes.